27 mars 2011

Söndagsbilden vecka 12

Kakaomugg

Söndagsbilden andas nostalgi. Det är min gamla kakaomugg jag tagit hem från min mamma, den som jag fick på en tågresa till Tammerfors när jag var liten. Muggen som jag alltid druckit kall O´boy ur, muggen som kall O´boy smakar allra bäst i. Ska det vara kakao ska den drickas ur just den här muggen. Så har det alltid varit. Nu tyckte jag det var dags att muggen flyttade hem till mig så den kommer till användning igen.

Kakaomugg 2

Den här muggen är förknippad med så många minnen från barndomen och min uppväxt. Den har hunnit vara med många, många gånger under årens lopp. Det är därför den också betyder så mycket för mig. Den har jag druckit kakao ur sen slutet av 70-talet, och det lär säkert bli många, många muggar till. Tänk att kakao kan smaka alldeles speciellt i just en viss mugg, men så är det. Så har det alltid varit och så kommer det alltid att vara. Det är nästan som om själva muggen smakar kakao.

Kakao

Naturligtvis är det originalet som gäller!

Skön söndag!

5 kommentarer:

RockMom sa...

Jag har också, faktiskt, druckit O´boy idag. Ibland är det bara så fantastiskt gott!!

Lena sa...

Häftigt! Precis en sån goding hittade jag på loppis för en tid sedan, den blev genast en favorit! Men jag min vitaminburk i min mugg :)

Kamomilla sa...

Härlig gammal mugg :) Den blir man ju glad av :)

Petronella sa...

Fin mugg! Riktigt sjuttiotalig.. Hur gör du fotoeffekten? //Petronella

Sabrina sa...

Vilken vacker mugg. Mycket snyggare än de man nuförtiden ser i affären.