09 mars 2011

Varde ljus!

Vårt vardagsrum har formen av ett L, och i “foten” av L:et finns en dörr som går ut till den lilla verandan på baksidan av huset. Där fanns tidigare en vanlig dörr utan fönster vilket gjorde det hörnet av rummet väldigt mörk och dyster. Nu har vi äntligen, äntligen fått en ny dörr med fönster dit. Eller ja, ny är den inte utan den kommer från makens lillebror där dörren blev överflödig efter en utbyggnad och ombyggnad. Men för oss är den ny i alla fall!

Bakdörr

Ny bakdörr

Det tidigare så mörka hörnet blev så mycket ljusare! Vilken förändring det blev när ljuset kommer in. Jag tyckte aldrig om den gamla dörren utan fönster, utan tyckte den påminde om en förrådsdörr just för att den saknade fönster. När fotot till höger togs saknades fortfarande listen nere vid tröskeln (måste erkänna att den fortfarande saknas…), och så har jag tänkt ha någon slags hissgardin i fönstret. Kanske gjord av ett av farmors gamla fina lakan med spetskant?

Utsikt bakdörr

L-hörnet

Så roligt det är att kunna se ut på trädgården och växthuset, och solen lyser så fint på väggen och skapar spännande mönster från krukväxterna i vardagsrumsfönstren. Nu när vi äntligen går mot ljusare tider är det härligt att få in så mycket av ljuset som möjligt. Utan ljus inget liv, visst är det så!

5 kommentarer:

Anelias hantverk sa...

Ja tänk så man kan förändra med en dörr och vad ljust och fint det blev!
Ha det bra!

Lyckoslanten sa...

Grattis till LJUSET! ♥

Annies Blå sa...

Vad fint det blev. Färger och vackra saker i alla ära, men inget går upp emot ljuset!
Ha en skön helg!
Kram/Annie

Kristina sa...

Det betyder mycket att få ett ljusinsläpp, rummet får nog en helt annan karaktär!

Hälsningar,
Kristina

Ullis sa...

Tänk vilken stor skilland lite ljus gör!
Ha det så bra!
Kram, Ullis