06 mars 2011

Söndagsbilden vecka 9

Denna vecka har vi haft sportlov här hos oss, och vi har minsann haft ett riktigt sportlov, jag och min man! Bland annat blev det en 4½ timmar lång sparkfärd på isen tidigare i veckan, perfekt med medhavd matsäck och grillad korv, men inte så perfekt att plumsa hem i snön när det blev mörkt och man inte längre kunde urskilja skoterspåren… Igår gav vi oss åter ut på isen, men den här gången på isen utanför vårt sommarparadis för att äntligen besöka Mässkär som vi så många gånger tänkt göra. Ön som vi ser från vårt sommarparadis men aldrig tidigare besökt. Det är ett väldigt populärt utflyktsmål vintertid när man kan gå dit över isen, och det var verkligen mängder av folk i farten på isen igår. Folk som gick, folk som sparkade, folk som åkte skidor, barnfamiljer med pulkor, snöskotrar, fyrhjulingar och hundar av alla de slag. Dagens söndagsbilder tog jag igår under vår utflykt.

P3050087

Vädret var verkligen perfekt för en utflykt på isen, och det var många som hade samma mål som vi.

P3050089

Där borta ligger Mässkär, målet för vår utflykt. Vi har många gånger tänkt åka ut dit med taxibåten sommartid, men det har aldrig blivit av… Antingen har tiden inte räckt till eller så har vädret varit dåligt. Men igår fick vi uppleva ön för första gången i vinterskrud och i strålande solsken.

P3050094

Små röda sommarstugor ligger tätt, tätt på ön. Det var en speciell känsla att få gå iland på ön efter att i hela mitt liv ha sett den från andra sidan vattnet men aldrig ha satt min fot där.

P3050096

Än dröjer det en tid innan vattnet kluckar runt bryggan…

P3050107

Sverige nästa… Där ute ligger öppet hav.

P3050111

Det gamla lotshuset från 1856.

P3050125

Efter promenaden över isen smakade det bra med smörgås, varm choklad och plättar med sylt och grädde inne i caféet i den nedlagda lotsstationen. Huset som man alltid sett taket av från sommarparadiset men som numera gömmer sig bakom träden på ön…

P3050119

Utsikt från lotsstationens terass. Här har man en vidunderlig utsikt sommartid.

Stuga Mässkär

Mysiga små stugor som väntar på sommargäster…

P3050124

Mässkärs båk är från samma tid som det gamla lotshuset på ön. Det var en märklig känsla att stå där bredvid båken och blicka upp på den, som man i alla dessa år sett torna upp sig ovanför trädtopparna på andra sidan vattnet…

P3050128

Dags att gå tillbaka över isen, fast vi gärna hade stannat där ute längre och gått ut till någon av de andra öarna. Det får bli en annan gång…

P3050130

Solen fick skaren att glänsa som silver.

P3050132

Landskapet fick ett nästan overkligt skimmer!

P3050141

Vi råkade på två killar som snösurfade med slalomskidor och segel – eller vad det nu heter att de gjorde? Kanske någon vet vad rätta namnet på det är? Det var i alla fall spännande att se på när de tog fart och susade fram över isen.

P3050147

Det blev en minnesvärd utflykt och vi var glada över att ha gjort den. Det lär säkert bli fler gånger! Ute på isen öppnar sig ett helt annat landskap än det man är van vid att se från land och det är riktigt spännande att få vidga sina vyer på detta sätt. Ha en skön söndag!

8 kommentarer:

LissenTo sa...

Den utflykten låter jättetrevlig och så mysigt att ta sparken. Speciellt eftersom ni har tänkt att göra det så länge. Fikat måste ha smakat alldeles extra gott.

Många härliga bilder du visar.

Ha en skön söndag. // Lissen

Anelias hantverk sa...

Fantastiska bilder! Tack för att jag fick komma med ut på isfärden och se bilder från Mässkär! Där har jag inte varit men kanske det blir.
Ha det bra!

Kamomilla sa...

Härliga bilder! helt underbara!

Lilja's Corner sa...

Härligt! Jag har varit till Mässkär sommartid en gång, och skulle jättegärna fara dit på vintern också. Det är så fint ute i skärgården.

Sköt om dig!

Livet på Vestergård sa...

Underbara bilder! Det låter som om ni hade en riktigt härlig utflykt.
Kram Kicki

Moster och jag sa...

Härliga bilder från er utflykt. Ni borde kanske också besöka stället i sommar och se hur det ser ut då.
i alla fall hade ni en härlig dag på isen! Kram!

Sabrina sa...

Du har en vacker blogg.

Galleri MochB sa...

Vilka jättehärliga vinterbilder!! Det blir nog att besöka den mysiga ön sommartid för er nu också :O)