15 mars 2011

Tisdagstema: Bokhyllor / byråer

Dagens tema för Fabriken är bokhyllor och byråer. Jag har alltid älskat böcker och har genom åren samlat på mig många, många böcker som knappt får plats i vår bokhylla. Böcker kommer jag aldrig att få nog av, de är en mycket viktig del av mitt liv och jag älskar att få en ny fin bok i min hand att öppna och njuta av. Dessvärre är vår bokhylla ett enda kaos så jag låter den vara ovisad innan jag lyckas få någorlunda ordning i den. Därför kommer jag att koncentrera mig på byråer idag.

P3140338

Den turkosa byrån i hallen har jag visat tidigare, när tisdagstemat var just hallen. Klicka på länken hallen för att komma till det inlägget. Den här byrån köpte jag för något år sen på gårdsloppis och jag föll genast för den. Den skulle följa med hem! Damen som sålde den var glad att låta den få komma till ett nytt gott hem. Den har varit med om en del i sina dagar, det ser man på skavankerna. Det är meningen att den så småningom ska målas om, eftersom den starka turkosa färgen, som i sig är ganska fin, inte alls passar in med den övriga inredningen och färgsättningen här hemma. Och med hallen i sitt nuvarande skick blir det en rätt våldsam färgkrock. Hallen ska ju också renoveras så småningom, och kommer då att få ett helt nytt utseende med ljusa fräscha färger.

P3140348

Den andra byrån står i vårt sovrum och den har jag ärvt av min mammas styvmoster. Jag minns så väl hur den såg ut där den stod hemma hos henne i det lilla röda huset när jag växte upp. Inte kunde jag då ana att den en dag skulle stå hemma hos mig som ett kärt minne av Edith. I en av byrålådorna ligger också ett halsband som jag ärvde av henne, och jag minns hur jag beundrade just det halsbandet när jag var liten. Det är tänkt att också den här byrån ska målas eftersom jag inte är så förtjust i den lackade ytan och så vill jag få den att smälta bättre in med sovrummets övriga inredning. Samtidigt är det ju så här jag minns byrån från förr, när den stod hos tant Edith, och ju längre den stått här i vårt sovrum desto mer har jag vant mig vid den blanka lacken. Så vi får se…

Önskar er en vacker och solig tisdag!

10 kommentarer:

alegni sa...

den turkosa är så tjusig i sin nuvarande färg, så den tycker jag absolut inte att ni ska måla!

Monika sa...

Hej
Så fint med byråerna och historierna!
fint att nästan alla byråer blir till ett minne...
Den tukosa färgen är underbar tycker jag
Hälsningar
Monika

Carina sa...

Vilken härlig historia byråerna förmedlar!
Ha en fortsatt bra tisdag.
Kramen.

LissenTo sa...

Åh den där turkosa byrån, så snyggt sliten och härlig färg.

Förstår att du har svårt att måla faster Edith byrå, det är svårare med minnessaker.

Så fint du berättar :-)

Jag kan inte klicka och kommentera direkt, utan får komma till dej via bloglovin. Kanske ett litet skrivfel?

Ha det så gott. // Lissen

LissenTo sa...

Hej igen Lilith.

Det blev samma sak igen när jag klickade på ditt namn.

Kommer inte ihåg riktigt hur det var förra gången, men ska ha koll.

Kram och ha det gott. Lissen

Sonja sa...

Hej och tack för din kommentar! Jag kom genast över till din blogg :) Hoppas vi ses, ryck mig i armen :)

Ha det bra, Sonja

Kamomilla sa...

Håller med alegni...inte måla lilla byrån!!

Viktkamp sa...

Byrå nr två var fin =)

Anelias hantverk sa...

Så vackra byråer du har med många minnen samlade i dom!
Ha en bra dag!

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Fina byråer både två. Dessa äldre byråer är oftast så mycket finare än moderna. De är liksom nättare och vackrare i formen och inte så klumpiga och stora som många moderna är.

Ha det gott!