29 mars 2011

Tisdagstema: Blogghörna

Idag är Fabrikens tema blogghörna, och det för oss in i vårt bibliotek.

Blogghörna

Det är här jag sitter och bloggar. Vid ett gammalt skrivbord som min man fick med sig när han flyttade hemifrån. Med utsikt över trädgården på baksidan av huset, det välbesökta fågelbordet och vägen upp till vårt hus. Det här är ett rum som jag inte visat förut här på bloggen, annat än när tisdagstemat var golv, och det är mest för att det är ett rum som inte är “klart” än. Det här var det andra rummet i huset som vi renoverade, för att slippa de fula gula tapeterna som pojkarna som bodde här i huset förut hade ritat på, och efter mycket spring hittade vi tapeter som vi var nöjda med. Vi hade först tänkt måla väggarna röda, men kunde inte bestämma oss för den rätta nyansen, och till sist hittade vi den vita tapeten med rött stjärnmönster till nedsatt pris plus borden med samma mönster, och den röda tapeten som passade perfekt till. Bredvid skrivbordet står vår proppfulla bokhylla, som väntar på att röjas upp ordentligt. Ute i förrådet väntar en mindre hylla på att bli renoverad, den ska stå i hörnet till höger. Jag började renovera den hyllan redan långt innan jag träffat min man och skulle då ha den till min lägenhet, men den blev aldrig klar och det är den fortfarande inte… Vi har länge varit på jakt efter en bra läsfåtölj att ha här inne, men det är inte lätt att hitta en som passar in och samtidigt inte är alldeles för dyr. Det skulle för min del gärna få vara en fin gammal fåtölj, men sådana växer inte på träd. Pga att rummet inte är färdigmöblerat har en massa annan “bråte” en tendens att samlas här, det är högar med ren tvätt som väntar på att läggas in i garderoben, en stor rottingkorg med mattrasor och annat hobbymaterial som inte får plats i mitt hobbyrum, tidningar osv. Förhoppningsvis ska vi få ordning på allt det så småningom.

Blogghörna 2

På skrivbordet står pennor i en gammal kaffeburk. “Rostat och blandat på amerikanskt sätt”, det är allt annat än dagens kaffepaket det! Burken kommer från mina farföräldrar, lyckligtvis fanns det några fina gamla burkar kvar sen deras tid trots att min farmor haft en period när allt gammalt skulle förstöras. Jag undrar vad hon skulle ha sagt då om hon vetat att hennes barnbarn en dag skulle förälska sig i just gamla saker.

Blogghörna 3

På skrivbordet står också denna röda porslinskatt, kitschig så det förslår! Den fick jag i födelsedagspresent av en klasskamrat en gång för länge, länge sen, när jag fyllde 11 år. Den har hängt med sen dess och den passar så bra in i just biblioteket med sin röda färg. En stolt liten kattfröken som sitter där och kråmar sig.

Blogghörna 4

Musmattan från Marimekko passar också bra in. Här framför datorn har jag tillbringat många, många timmar, och många, många fler lär det bli! :)

6 kommentarer:

Huset på landet sa...

Vilken charmig pennburk!
Rummet är så trevligt med de snygga tapeterna. Ja, en gammaldags fåtölj skulle passa perfekt i det rummet. Det får du ta till sommarprojekt, att leta upp en sån fåtölj :)

Kram, Nicole

Lottaspace sa...

Roligt att se var du bloggar!
Hoppas du hittar fåtöljen du letar efter!

kram, Lotta

Hildas hem sa...

Så söt lilla katten är! Kul att den följer dig, vissa saker bara hänger med. :)

Jag önskar dig en fin tisdagkväll!
Kram Sofia

LissenTo sa...

Fina minnen med farmors burk och katten som du fick när du var 11 år.

Kul att se var du bloggar.

Ha det så gott.// Kram Lissen

lotta sa...

åh den lilla röda katten är ju bara för fin! en sån skulle man ha!

StrandviksVillan sa...

Verkar precis som vårt arbetsrum - halvfärdigt och fullt med bråte ;) Vi har faktiskt också röda tapeter i vårt, en mörk hallonröd fondvägg och resten har ljus botten med röda blommor (låter förskräckligt nu när jag läser det!)
Jag drömde också förr om en läsfåtölj i rummet, men numera har jag lämnat och övergivit det helt och hållet och istället gjort mitt eget rum i allrummet på övervåningen och där trivs jag bra.

Trevligt att få se ert arbetsrum!
Ha en fin helg!