16 mars 2011

Nöden har ingen lag

För en tid sedan skrev jag om vårt badrumsdilemma och svårigheterna att komma på en bra lösningen för badrummet. Här kan du läsa det inlägget och se hur badrummet såg ut förrut. Vi funderade och funderade och kom ingen vart och hade inte riktigt lust att ta tag i projektet. Men strax därefter blev vi så illa tvungna att göra det, eftersom vår toalett sade upp kontraktet och inte heller gick att reparera. Så det blev att skaffa en ny wc-stol illa kvickt – nöden har ju ingen lag! Det blev en vägghängd modell vilket gav möjligheten att flytta den mer till höger och därmed också få in vårt nya tvättställ.

Badrum

Vi funderade en hel del på placeringen av tvättstället. Vi testade att sätta det vid den motsatta väggen, mittemot duschskåpet, men då hade spegelskåpet kommit alldeles för nära fönstret och vi kom fram till att badrummets övriga ytor inte heller hade kunnat utnyttjas särskilt bra med den placeringen. Så vi fastnade för den här lösningen, med tvättstället innanför dörren. Kanske inte den mest optimala lösningen, men en lösning vi ändå kände att vi kunde leva med just nu.

Badrum 2

Spolanordningen för wc-stolen byggdes in med pärlspont för en lite lantlig, gammaldags känsla. Därmed fick vi också en fin avställningsyta ovanpå den. Jag skulle gärna ha pärlspont i hela badrummet, sen när det i en avlägsen framtid blir aktuellt med en mer omfattande badrumsrenovering. Jag har aldrig varit förtjust i den blommiga våtrumstapeten, och den bär spår av både tidigare ägare och andra badrumsmöbler och diverse krokar och annat, så att slippa den skulle vara väldigt skönt. Det finns också planer på att bygga in den fula varmvattenberedaren, som står på andra sidan om dörren, med pärlspont och då få skåp för förvaring ovanpå den, eller eventuellt flytta ut den ur badrummet helt för att få mer utrymme. Det skulle också ge möjligheten att eventuellt flytta tvättstället dit istället vilket antagligen vore den bästa placeringen.

Badrum 3

Bättre och mer praktisk placering av handdukarna än vi hade innan. Nu kom äntligen krokarna jag köpt samtidigt som vi köpte tvättstället till användning.

Badrum 4

Att planera ett badrum är inte lätt, särskilt inte när det handlar om ett dåligt planerat badrum där man samtidigt måste ta hänsyn till redan existerande avloppsrör och vattenledningar. Tänk om vi hade fått vara med och planera badrummet helt från början och göra det precis som vi ville ha det!

Badrum 5

Flåren-skåpet står nu mittemot duschskåpet, under väggskåpet i samma serie. Under fönstret byggdes en hylla som länge varit under planering.

Badrum 6

Hyllan är bra att ställa småsaker på. Men den blev aningen smalare än planerat så den kommer antagligen att göras om, och så fatts det krokar undertill också. På tal om krokar så var det otur att den här badrumsomändringen skedde precis efter att jag varit till Ikea, för nu skulle jag behöva bl a större krokar till badhanddukar och badrockar och lite annat smått och gott till badrummet därifrån. Och något nytt besök dit lär det inte bli inom den närmaste framtiden, så nu vet jag inte hur jag ska få hem sakerna… I och med den här omändringen slapp jag äntligen, äntligen min ärkefiende bordet som jag haft så mycket otalt med. Hade många gånger hotat att jag skulle gå loss på bordet med yxan bara jag fick chansen, men det har jag inte gjort än i alla fall! ;) Det är i alla fall så skönt att det äntligen är borta. Visserligen var det praktiskt många gånger, men det var både fult och i vägen. Nackdelen med att bordet försvann är att våra klädhögar, som dessvärre ofta växte sig farligt höga på bordet, blev hemlösa och de har sedan dess spritt ut sig lite varstans i huset… Eventuellt kommer vi att bygga någon form av förvaring under fönstret, men vi får se hur det blir med den saken. Det träfärgade taket ska målas vitt i något skede, och kranen till tvättstället ska också bytas mot en ny som vi redan tidigare hade sett ut. Summa summarum så har vi i alla fall nu ett mycket mer ändamålsenligt och praktiskt badrum som vi nog ska kunna leva med några år. Och framför allt så har vi en fungerande toalett, det är något som man verkligen inte vill vara utan!

12 kommentarer:

Moster och jag sa...

Blev riktigt fint i ert badrum.
Inte så roligt när nåt går sönder....men det förde ju nåt gott med sig denna gång.
ha en bra dag! kram Maj-gun

alegni sa...

vad fint det blev där inne!

Annies Blå sa...

Vad ljust och fint det blev. Roligt att ni fick användning av flåren-tvättstället :).
Kram/Annie

RockMom sa...

Vad snyggt. Gav mig inspiration att göra nåt åt vårt badrum tills det renoveras på riktigt :)

Sandra sa...

Vad kul att du hittade min blogg så att jag hittade den, den ser jättetrevlig ut! Hit kommer jag nog att komma flera gånger. Ert badrum blev jättefint!

Sjovillan Susanne sa...

Så tjusigt det blev i badrummet,själv ska vi bygga ut badrummet och helrenovera å då blir det vägghängd toa .
Angående mackjärnet så kan jag leverera ett till dig via vårat företag ,kanske kan årdna det fraktfritt till Vasa för visst bor
du i närheten ?Är du intresserd så kan du maila mej löser vi det praktiska.
susannearskog@hotmail.com
Kram susanne

Lena sa...

Det ser ju superfint ut!!

Lilja's Corner sa...

Va fint det blev! Snyggt med så många avställningsytor att ha fina saker på.
Gillar den söta blåa byrån i förra inlägget.

Viktkamp sa...

oj vad fint =)

Vit Poesi sa...

Ser ju helt underbart ut!
KRam Malin

All The Things I Love sa...

Vilket fint badrum ni fick!

StrandviksVillan sa...

Jättesnyggt! Verkligen lyckat!
Jag tycker inte det gör nåt att tvättstället är nära dörren.
Kul också att det löste sig med tvättstället på ett så bra sätt!