23 mars 2011

Vinterns sista?

Igår kväll var vi ute på den kanske sista sparkturen för den här vintern. Längs grusvägarna gick det någorlunda att sparka, men asfaltvägen är redan bar så där tar man sig inte längre fram med sparken. På isen ska det säkert gå att sparka ännu, om inte snön är alltför mjuk och sörjig. Det känns allt lite smått vemodigt att tänka att det kanske inte blir några fler sparkturer den här vintern, för det är något jag tyckt om – att susa fram på sparken. Vi får i alla fall vara väldigt tacksamma för det fina sparkföret vi haft i vinter, bättre kunde det inte ha varit! Man vet aldrig hur nästa vinter blir…

P3160362

Den här bilden tog jag en förmiddag förra veckan när de frostiga sparkarna stod och gnistrade så vackert i morgonsolen, nästan självlysande. Nu är det snart dags att fälla ihop dem och sätta undan dem för säsongen. Allt har sin tid.

8 kommentarer:

RockMom sa...

En spark skall jag definitivt investera i till nästa vinter..eller en tandemspark kanske??

alegni sa...

undrar när jag sparkat senast... det är nog flera år sedan!
ställningen mina örter står i kommer från zinna i kokkelby. fick den av min väninna i helgen.

Sandra sa...

Åh, vacker vinterbild! Jag skaffade min första spark ifjol! Är en asfaltblomma från början så det fanns inte många sparkar där jag växte upp :) Av nån anledning har det ändå inte blivit mycket sparkat i år. För kalls kanske. Här är mönstret till virkade väskan: http://garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=120&d_id=9&lang=se

LissenTo sa...

Det finns något med sparkturer, väcker barndomskänslor och roliga minnen. Backen man susade utför det fortaste man kunde, så mössan nästan inte satt kvar på huvudet (hmm kanske överdrev där )

Lite sorgesamt när hunden blir äldre, min är 14 år. På sommaren får hon sitta i cykelkorgen, fast det är lite trångt.

Tänker på artikeln, vi människor ska ha mer omsorg om varandra. Tur det finns kloka, med kunskap.


Må så gott. // Kram Lissen

alegni sa...

det nya våningsfatet hittade jag också på zinna.

RockMom sa...

Jag vet inte om det finns tandemsparkar..tyckte bara att det borde vara nåt för mig ;)

Ullis sa...

Snygg bild, Camilla!
Jag bara väntar på att våren ska komma igång på allvar. Idag började jag dagen med två lektioner på konstisbanan i härligt solsken, men nu får det trots allt vara nog med vintern.

Maria sa...

Vi har nästan bara vägar här, men mycket snö i trädgården.